Dji simulator letenja sa dronom u realnom vremenu

Dji simulator letenja, letenje dronom u realnom vremenu

Dji simulator letenja predstavlja sofisticirani program za obuku pilota, kreiran od strane DJI kao deo njihove posvećenosti razvoju naprednih tehnologija za dronove. Ovaj simulacioni softver, koji je prilagođen pojedincima i firmama, pruža realistično iskustvo letenja dronom direktno na vašem PC računaru pod Windows operativnim sistemom. Lansiran 2019. godine, Dji flight simulator je namenjen kako novim tako i iskusnim pilotima, omogućavajući im da se upoznaju sa naprednim funkcijama DJI dronova i unaprede svoje veštine letenja. Ovaj program se ističe kao nezamenljiv alat za sve koji žele da postanu stručnjaci u upravljanju dronovima, bilo da je u pitanju profesionalna obuka ili jednostavno istraživanje mogućnosti koje pruža ovaj napredni svet tehnologije.

prikaz softera Dji simulator letenja - dronovi.rs
prikaz softera Dji simulator letenja
Realistično iskustvo letenja dronom uz Dji simulator - dronovi.rs
realistično iskustvo letenja dronom

Ovaj simulator letenja temelji se na naprednim tehnologijama upravljanja dronovima koje je DJI razvio kao lider u industriji bespilotnih letelica. Koristeći DJI-jevu vodeću tehnologiju upravljanja letom, ovaj simulator omogućava pilotima da steknu dragoceno iskustvo letenja kroz različite scenarije, uključujući simulacije realnih situacija poput promenljivih vremenskih uslova ili zahtevnih letova na određenim visinama. Zahvaljujući detaljnoj simulaciji leta i preciznom rekreiranju prirodnog okruženja, DJI Flight Simulator pruža realističan uvid u ponašanje drona u različitim situacijama, čime se osigurava da piloti budu spremni za bilo koju situaciju koja može nastati tokom stvarnog letenja.

Modeli Dji drona podržani na simulatoru letenja

Free trial version

Mavic Series: Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Mavic Air, Mavic Pro

Spark Series: Spark

Phantom Series: Phantom 4 Pro

Inspire Series: Inspire 1 Pro

Enterprise version

Mavic Series: Mavic 2 Pro, Mavic 2 Enterprise, Mavic 2 Zoom, Mavic Air, Mavic Pro

Spark Series: Spark

Phantom Series: Phantom 4 Pro

Inspire Series: Inspire 1 Pro, Inspire 2

Matrice 200 Series: Matrice 210 RTK

Energy version

Mavic Series: Mavic 2 Pro, Mavic 2 Enterprise, Mavic 2 Zoom, Mavic Air, Mavic Pro

Spark Series: Spark

Phantom Series: Phantom 4 Pro

Inspire Series: Inspire 1 Pro, Inspire 2

Matrice 200 Series: Matrice 210 RTK

prikaz scene iz Dji simulatora letenja u softeru za obuku pilota - dronovi.rs (1)
prikaz scene iz Dji simulatora letenja
Dji inspire prikaz leta u simulatoru - dronovi.rs
Dji inspire prikaz leta u simulatoru

Daljinski upravljači kompatibilni za rad na ovom simulatoru:

  • Mavic Series: Mavic Air, DJI Smart Controller
  • Phantom 4 Series: Phantom 4, Phantom 4 Advanced, Phantom 4 Pro, Phantom 4 Pro V2.0
  • Matrice Series: Matrice 100, Matrice 600, Matrice 600 Pro
  • Inspire Series: Inspire 1 Series, Lightbridge, Lightbridge 2

Ovi daljinski upravljači omogućavaju korisnicima da iskuse realistično letenje dronovima na DJI simulatoru, što je korisno za obuku i unapređenje veština upravljanja dronovima.

kontrolor za upravljanje dronom dji avata 2 - 2024 web portal dronovi.rs
Video

Dji simulator letenja video YT

U simulatoru letenja, svaka letelica ima svoje specifične karakteristike letenja, što omogućava korisnicima da iskuse različite aspekte letenja u programu. Posebno kod Enterprise letelica, zadaci i misije su kompleksni, a uslovi letenja uključuju simulaciju različitih vremenskih uslova poput vetra. Ovo omogućava pilotima da steknu realno iskustvo i veštine upravljanja dronom u različitim situacijama, što je ključno za profesionalnu obuku i pripremu za stvarne situacije u terenskim uslovima.

Za instalaciju i korišćenje DJI Flight Simulatora potrebna je odgovarajuća konfiguracija računara. Minimalni sistemski zahtevi uključuju Windows 10 64-bitni operativni sistem, procesor G4560, grafičku karticu GTX 1050 Ti, 16GB RAM memorije i 80GB slobodnog prostora na HDD-u. Preporučena konfiguracija obuhvata procesor i5-6400, grafičku karticu GTX 1060 ili GTX 1070, 16GB RAM memorije i SSD sa dodatnih 80GB slobodnog prostora. Optimalna konfiguracija za najbolje performanse uključuje procesor i7-7700, grafičku karticu GTX 1080 Ti, 32GB RAM memorije i SSD sa dodatnih 80GB slobodnog prostora. Ove specifikacije osiguravaju glatko i optimalno iskustvo korišćenja simulatora, što je ključno za efikasnu obuku i simulaciju letenja dronom.

Dji simulator letenja možete preuzeti ovde.

DJI Flight Simulator je koristan alat kako za obuku početnika u letenju dronom, tako i za napredne pilote koji se bave industrijskim dronovima. Ovaj simulator omogućava korisnicima da steknu osnovna i napredna znanja o letenju, upravljanju, i rešavanju različitih situacija koje se mogu javiti tokom leta. Važno je napomenuti da je ovo letačka obuka uz pomoć softvera, ali da za dalji razvoj u karijeri pilota drona obavezna je i formalna obuka za pilota drona kako bi se stekle sve neophodne veštine i sertifikati za sigurno i legalno letenje.