Vojni dronovi CH-92A: Pionir malog i srednjeg dometa

Dron CH-92A, proizvod kineske kompanije Aerospace Long March International, predstavlja pionira u kategoriji malih i srednjeg dometa vojnih letelica. Njegovo stvaranje bilo je odgovor na potrebu za izviđanjem i dejstvovanjem po ciljevima na zemlji. Opremljen izdržljivim motorom, ovaj dron poseduje impresivan dolet i visinu leta.

Namena ovog vojnog drona obuhvata operativne zadatke izviđanja i obavljanje dejstava po ciljevima, gde se ističe njegova sposobnost da bude konkurent zapadnim letelicama. Naoružan je modelom rakete FT-8D vazduh-zemlja ( domet 5km ) koji obezbeđuje efikasno delovanje na mete na zemlji.

Kina je trenutno proizvođač i korisnik ovog drona, dok se Srbija ističe kao jedini inostrani korisnik. Takođe, spominjemo njegovog naslednika, noviju letelicu CH-95, koju takođe poseduje Srbija.

Vojni dron CH-92a - karakteristike

S ovim dronom, vojne operacije postaju efikasnije i preciznije, što ga čini vrednim resursom u modernim ratnim uslovima. Na našem web portalu dronovi.rs saznajte više o ovim izuzetnim vojnim dronovima i novostima iz sveta bespilotnih letelica.

Čitaj o vojnim dronovima – Dron Barjaktar TB2

orlan 10 izviđački dron ruske armije
Orlan 10 Vojni dron Ruske armije >>>
lancet 3 svo o ruskom dronu lancet 3 kamikaza
Lancet 3 Ruski vojni dron >>>
tehnički prikaz drona shahed-136 - dronovi.rs
Shahed 136 Iranski vojni dron >>>
gavran 145 srpski vojni dron kamikaza
Gavran Srpski vojni dron >>>