partner sajam naoružanja dronovi.rs

Dronovi zvezde sajma naoružanja u Beogradu 2023

S ponosom vas obaveštavamo da će dronovi.rs pratiti i pisati o vojnim dronovima sa 11 sajma naoružanja u Srbiji, „Partner 2023„, koji će se održati ( poslovne posetioce i publiku ) od 25 do 28. septembra 2023. godine u Beogradu. Ovaj spektakularni događaj, koji tradicionalno privlači pažnju stručnjaka i entuzijasta iz oblasti vojne industrije, sada će biti otvoren i za javnost.

slika preuzeta sa web sajta :https://www.partner.mod.gov.rs/

Dronovi - Centralna tačka sajma

Na ovogodišnjem sajmu „Partner“, vojni dronovi će biti centralna tačka interesovanja. Ovo nije iznenađujuće s obzirom na nagli napredak u razvoju i primeni bespilotnih letelica širom sveta. Vojni dronovi su postali neizostavan deo savremene vojne strategije, omogućavajući precizno izviđanje, nadgledanje i često izvršavanje operacija bez ljudske posade

Srpska vojna bespilonta letelica Pegaz - prikaz prototipa na sajmu naoružanja Partner 2011 - dronovi.rs
Slika vojnog drona Pegaz sajam iz 2011 godine - Novosti

Razvoj i primena vojnih dronova

Nažalost, ove moćne letelice već su se našle u upotrebi u nekim od najzahtevnijih konflikata širom sveta. Razvoj vojnih dronova ima ogroman značaj, kako zbog budžeta koji se ulaže u njihovu izradu, tako i zbog potrebe za modernizacijom vojnih kapaciteta. Njihova sposobnost da izvršavaju zadatke koji bi inače bili izuzetno rizični za ljudsku posadu čini ih neprocenjivim alatom u savremenom ratovanju.

Srpski vojni dronovi:

Sajam otvoren za javnost

Sajam naoružanja „Partner“ biti otvoren za ( civilne posetioce 28.09.2023 ) javnost. Svi zainteresovani će moći da posete sajam i saznaju više o najnovijim tehnološkim dostignućima u oblasti vojne industrije. Sajam će biti otvoren od 25. do 28. septembra 2023. godine od 10:00 do 19:00 časova.

dron pegaz sajam naoruzanja 2017 Beograd
vojni dron Pegaz sajam naoružanja - slika preuzeta sa web sajta partner.mod.gov

Veliki broj izlagača

Očekuje se da će se na ovom prestižnom događaju okupiti veliki broj stranih i domaćih firmi koje se bave bespilotnim letelicama. To će biti prilika da se upoznate sa najnovijim modelima dronova, tehnologijama i inovacijama u ovoj brzo rastućoj industriji.

Ostanite uz dronovi.rs kako biste pratili najnovije vesti iz sveta dronova.