Iran i Izrael dronovi poslati u sukob April 2024 - dronovi.rs

Iranski dron Shahed 136 lansiran ka Izraelu

Iran izrael sukob sa dronovima

U poslednjim vestima iz međunarodne scene, svetske kuće izveštavaju o napadu Irana na Izrael, koji se smatra odmazdom za nedavni napad na konzulat Irana u Siriji. U okviru ovog napada, iranski vojni dronovi su poslati ka ciljevima na teritoriji Izraela, označavajući eskalaciju napetosti između ovih zemalja. Ova razvojna situacija ima duboke implikacije na regionalnu sigurnost, te je važno biti informisan o učesnicima ovih događaja i njihovim potencijalnim posledicama.

Iranski vojni dron Shahed-136 napada Izrael

Nad Tel Avivom, Izraelom, leteći iznad njegove teritorije, Iranski vojni dron Shahed-136 izvodi napade na zemaljske ciljeve. Ovaj događaj se odvija dok Izrael koristi svoju PVO odbranu, poznatu kao Gvozdena kupola, u pokušaju da odbije napade. Detalji o broju učestvovanih dronova Shahed-136 i efikasnosti napada trenutno su nepoznati, dok prvi snimci pokazuju ovaj vojni dron u akciji, leteći na niskoj visini iznad Izraela.

Iran se ističe kao značajna sila u proizvodnji vojnih dronova, posebno kamikaza dronova, među kojima se ističe Shahed-136. Pretpostavlja se da je ovaj dron dodatno modifikovan za ovakve misije. Ostaje da vidimo dalji razvoj situacije i uticaj ovih napada na region.

Iran poslao dron shahed 136 ka Izraelu - shahed-136 kamikaza
amaterski snimak lansiranog drona - Shahed-136 ka Izraelu