Prezentacija poljoprivrednog drona XAG P40 i XAG P100 Pro - dronovi.rs

Xag P40 dron za savremenu poljoprivredu

XAG poljoprivredni dronovi

XAG Poljoprivredni dron: Univerzalni farmer za preciznu poljoprivredu

Sredinom marta, na periferiji grada Sombora, prisustvovali smo prezentaciji najnovijih poljoprivrednih dronova iz porodice XAG, među kojima se istakao kao jeftinija opcija za manje poljoprivrednike XAG P40 poljoprivredni dron, za razliku od svog velikog brata XAG P100 Pro. Predstavljajući univerzalnog farmera u polju precizne poljoprivrede, ovaj dron donosi revolucionarne mogućnosti koje će unaprediti način rada u poljoprivredi.

Dron prska do 15 hektara na sat

XAG P40 dron predstavlja revolucionarno rešenje u poljoprivredi, zahvaljujući svojoj sposobnosti da zameni tradicionalne metode prskanja njive ili roda. Posebno je efikasan na nepristupačnim terenima poput vinograda i voćnjaka na brdovitom terenu, gde mehanizacija poput traktora može biti sprečena ili otežano obavlja tretmane. Glavna prednost ovog drona je visoko efikasno prskanje, postižući izuzetnih 12 do 15 hektara tretiranja na sat. Ova primena letelice omogućava precizno i brzo tretiranje velikih površina, čime se povećava produktivnost i smanjuju troškovi u poljoprivredi.

Mapiranje na klik

U samo nekoliko klikova, otkrijte HD slike vaših polja na dohvat ruke. Prvi put ikada, ovaj sistem omogućava poljoprivrednim dronovima brzo mapiranje terena. Može automatski snimati, mapirati i analizirati slike vašeg zemljišta, stvarajući visokokvalitetne karte terena i AI priloge, gde su granice parcela i stanje useva precizno identifikovani. Njegova efikasnost u mapiranju je više od 80 puta bolja od tradicionalnih ručnih metoda.

XAG: Pionir u poljoprivrednoj avijaciji

XAG je osnovan 2007. godine u Kini, kao rezultat entuzijazma i stručnosti grupe ljudi iz oblasti letenja i agro industrije. Njihova misija je bila istraživanje i proizvodnja dronova za poljoprivredu, te su postali sinonim za inovacije u ovom segmentu. Sa motom „XAG je posvećen uvođenju dronova, robota, autopilota, umetne inteligencije i interneta stvari u svijet poljoprivredne proizvodnje“, XAG je postao lider u svojoj oblasti.

XAG P40 agro dron u letu - dronovi.rs
P40 dron u letu iznad njive

Sposobnosti XAG poljoprivrednog drona

XAG poljoprivredni dron predstavlja pravu revoluciju u poljoprivredi. Sa tri režima rada – prskanje iz vazduha, bacanje semena ili đubriva, i mapiranje njive, ovaj dron omogućava farmerima da efikasno i precizno upravljaju svojim usevima. Opremljen CM-level RTK tehnologijom, pruža precizne operacije letenja.

rastavljen dron XAG P40 - dronovi.rs
XAG P-40 u delovima
XAG p40 uređaja za rasipanje semena i đubriva - dronovi.rs
Modul za raspršivanje semena

Multifunkcionalnost i efikasnost agro drona XAG P40

Sa mogućnošću prskanja, bacanja semena i đubriva, kao i mapiranja njiva, XAG dron je sve što vam je potrebno u polju precizne poljoprivrede. Automatsko upravljanje letom, visoka efikasnost i fleksibilnost čine ga idealnim alatom za sve vrste poljoprivrednih aktivnosti. XAG ima modularan kanister 20L za tečnost i modula za semena i đubrivo do 35L. Modul za semena je deo dodatne opreme i nije uključen u standarni paket cene drona.

ParametarVrednost
Megaprotočne peristaltičke pumpeDa
Promjenjivi protok do 10L/minDa
Potpuno novi dizajn sa dvostrukom mlaznicomDa
Efektivna širina prskanja 6mDa
Inteligentna centrifugalna atomizacijaDa
60-400µm podesiva veličina kapljicaDa
Pametni rezervoar za tečnost od 20LDa
Senzor jačine zvuka u realnom vremenuDa
Visoko efikasno prskanjeDa
Opslužuje do 15 hektara na satDa

Tehnološke inovacije za efikasnu poljoprivredu

XAG dron dolazi sa nizom inovacija koje povećavaju njegovu efikasnost i korisnost. Sa inteligentnim kontrolnim sistemom, visokoefikasnim raspršivanjem i preciznim mapiranjem, ovaj dron obećava da će unaprediti svaki aspekt poljoprivredne proizvodnje.

O XAG-u

XAG je prisutan u preko 50 zemalja, sa istraživačkim i razvojnim bazama u više od 20 zemalja i regiona. U partnerstvu sa međunarodnim korporacijama poput Bayera, Huaweija i Ping An Insurance Group, XAG promoviše pametnu poljoprivredu i doprinosi održivom razvoju čovečanstva. XAG u Srbiji je zastupljen zadnjih godina zahvaljujući firmi Livona d.o.o. iz Beograda.

Performanse XAG P40 Drona

 

Režim radaAutomatski/ručni
Vrsta inputa/rezervoarTečni/granularni inputi 20/35 L
RTK tehnologijaCentimetarska tačnost
Maksimalna brzina10 m/s
Dimenzije inputaKapljice 60-400 µm, Granule 1-8 mm
Težina drona29.1 kg
Širina radnog zahvata5-10 m
Vrsta rasprskivačaRotacioni rasprskivač sa ventilom za isključivanje
BaterijaSa vodenim hlađenjem, Vreme punjenja: 11 min
XAG dron P40 mlaznica
P40 izgled mlaznice
komanda za upravljanjem dronom - dronovi.rs
XAG kontrolor za upravljanje

Dron cena - Koliko košta XAG?

Pri kupovini XAG P40 drona dobijate sveobuhvatan paket dodatne opreme koji uključuje dva seta od dve baterije za produženu autonomiju letenja, HUB za brzo i efikasno punjenje seta baterija, dodatni agregat za punjenje na terenu kako biste bili spremni za svaku misiju, kao i set kablova za kombinovano punjenje različitih uređaja.

XAG P40 je takođe dizajniran za lako održavanje i čišćenje. Nakon upotrebe, dron se može prati vodom koristeći automat za pranje, omogućavajući vam da održavate visok nivo čistoće i efikasnosti. Važno je napomenuti da prilikom ovog postupka baterije treba ostaviti na dronu kako bi konektori ostali zaštićeni.

Osnovni paket XAG P40 drona u ponudi firme Livona dostupan je po ceni od oko 24,000 eur.

XAG poljoprivredni dron predstavlja budućnost poljoprivrede. Sa svojim inovativnim funkcijama i visokom efikasnošću, on će transformisati način rada u poljoprivredi i doprineti boljoj proizvodnji hrane širom sveta.

p40 pranje drona posle upotrebe leta iznad njive dronovi.rs
Postupak pranja drona P40 posle leta
aplikacija za dron XAG P40 - dronovi.rs
XAG aplikacija za maršutu leta

Šta je CM-level RTK tehnologija?

CM-level RTK tehnologija predstavlja visoko precizni sistem za navigaciju koji se koristi u različitim industrijskim oblastima, uključujući poljoprivredu, geodeziju, graditeljstvo i druge.

Kako radi CM-level RTK tehnologija?

CM-level RTK (Centimetarska tačnost Real Time Kinematic) tehnologija koristi kombinaciju globalnog sistema za pozicioniranje (GNSS) i RTK postupka kako bi omogućila veoma precizno i tačno određivanje lokacije na terenu. Ovaj sistem može pružiti tačnost merenja na nivou centimetara, što je ključno za mnoge aplikacije koje zahtevaju visok nivo preciznosti.

„CM-level RTK tehnologija je revolucionarni alat koji omogućava precizno pozicioniranje u realnom vremenu, čime se unapređuju mnoge industrije koje zahtevaju visok stepen tačnosti i pouzdanosti.“

Primena CM-level RTK tehnologije

CM-level RTK tehnologija ima široku primenu, uključujući:

  • Poljoprivredu: Omogućava precizno vođenje poljoprivrednih mašina, kao i mapiranje terena radi optimizacije upotrebe resursa.
  • Geodeziju i građevinarstvo: Koristi se za precizno određivanje lokacija tačaka na terenu pri izgradnji infrastrukture.
  • Nautiku: Pruža precizno pozicioniranje plovila na vodi.
  • Robotiku i autonomnu vožnju: Kritičan je element za precizno vođenje autonomnih vozila.

Ukratko, CM-level RTK tehnologija je ključni alat za sve aplikacije koje zahtevaju visok nivo preciznosti i pouzdanosti u određivanju lokacije i kretanja na terenu.