DJI Avata 2 - Savršen Dron za FPV Sport i Video Snimanje

Dji Avata 2 naslednik FPV serije Dji dronova za ludu vožnju

Dji Avata 2 stari dron u novom odelu!

Dji je nedavno predstavio svoj najnoviji dron, Dji Avata 2, koji nasleđuje FPV seriju i donosi neke značajne promene u odnosu na svog prethodnika, Dji Avata 1. U ovom blog postu uporedićemo specifikacije ova dva modela kako bismo videli šta donosi novi Avata 2 i kako se razlikuje od prethodne verzije.

set dji avata 2 - komander letelica i VR naočare za upravljanje dronom - dronovi.rs
dji avata 2 set propelera - dronovi.rs

Dron Dji Avata 1 ili 2 - značajne razlike?

Specifikacija drona Dji Avata 1

 • Težina pri poletanju: Aprox. 410 g
 • Dimenzije: 180×180×80 mm (D׊×V)
 • Maksimalna brzina: 8 m/s (Normalni mod)
 • Maksimalna brzina uzletanja/sletanja: 6 m/s
 • Maksimalno vreme letenja: Približno 18 minuta
 • Maksimalna udaljenost letenja: 11.6 km
 • Kamera: 12 MP, FOV 155°, 4K@30/50/60fps
 • Gimbal: Jednoosovinski (tilt)
 • Baterija: 2420 mAh, Pribl. 162 g
 • Sistem za detekciju: Nadole (Binokularno viđenje i ToF)

Specifikacija drona Dji Avata 2

 • Težina pri poletanju: Aprox. 377 g
 • Dimenzije: 185×212×64 mm (D׊×V)
 • Maksimalna brzina: 8 m/s (Normalni mod), 16 m/s (Sportski mod)
 • Maksimalno vreme letenja: Približno 25 minuta
 • Maksimalna udaljenost letenja: 13.0 km
 • Kamera: 12 MP, FOV 155°, 4K@30/50/60fps
 • Gimbal: Jednoosovinski mehanički (tilt)
 • Baterija: 2150 mAh, Pribl. 145 g
 • Sistem za detekciju: Nadole i unazad (vizuelno pozicioniranje)
dji avata 1 i dji avata 2 prikaz dronova kao uporedni test drona - dronovi.rs
dji avata 1 i dji avata 2 uporedni prikaz
Dji avata 1 i avata 2 prikaz obe letelice - dronovi.rs
dji avata 1 i dji avata 2 uporedni prikaz slika 2

Dji Avata 2 stari dron u novom odelu!

Dji Avata 2 donosi poboljšanja u pogledu kompaktnosti, vremena letenja i sistema za detekciju u poređenju sa Dji Avata 1. Obe verzije imaju slične kamere i funkcije gimbala, ali Dji Avata 2 donosi nekoliko dodatnih mogućnosti koje ga čine atraktivnijim za ljubitelje dronova i FPV letenja.

dron dji avata 2 novi FPV dron iz porodice DJI - dronovi.rs

Još neke značajne razlike između Dji Avata 1 i Avata 2

 1. Dimenzije i težina: Dji Avata 2 je nešto kompaktniji i lakši od Avata 1, što može biti prednost u pogledu prenosivosti i manje mase koja utiče na performanse i autonomiju letenja.

 2. Brzina: Avata 2 ima veću maksimalnu brzinu u sportskom modu u poređenju sa Avata 1, što može biti važno za korisnike koji žele brže i dinamičnije letenje.

 3. Vreme letenja: Avata 2 pruža ( 25min ) duže vreme letenja u poređenju sa Avata 1, što može biti korisno za duže snimke ili letenje bez potrebe za čestim punjenjem baterije.

 4. Sistem za detekciju: Avata 2 ima dodatni sistem za detekciju koji pokriva i poziciju unazad, dok Avata 1 ima samo sistem za detekciju nadole. Ovo može poboljšati sigurnost letenja i izbegavanje prepreka.

 5. Baterija: Kapacitet baterije je manji kod Avata 2 u poređenju sa Avata 1, ali uz optimizaciju sistema i komponenti, Avata 2 ipak pruža duže vreme letenja.

dzojstik za dron dji avata 2 - dronovi.rs
Dji avata 2 VR kaciga za upravljanje dronom - dronovi.rs
kontrolor za upravljanje dronom dji avata 2 - 2024 web portal dronovi.rs

Dji Avata 2 takođe ima treći mod leta, poznat kao manuelni režim, omogućavajući dronu da postigne maksimalnu brzine do 25 m/s; međutim, prema propisima EU, maksimalna brzina za komercijalne FPV dronove je ograničena na 19 m/s.

Dji Avata 2 Video let drona
Dji Avata prezentacija Dji Video 2024

Dji Avata FPV Controller 3

Dji FPV Controller 3 poseduje impresivne karakteristike koje ga čine pouzdanim alatom za upravljanje dronom. Sa maksimalnim radnim vremenom od oko 10 sati, možete uživati u dugim sesijama letenja bez brige o prekidima. Osim toga, širok raspon radnih temperatura od -10°C do 40°C omogućava vam da koristite kontroler u različitim okruženjima. Vreme punjenja od 2 sata uz podršku punjenja od 5 V i 2 A čini ovaj kontroler praktičnim za brzo punjenje između letova. Sa kapacitetom baterije od 2600 mAh i težinom od oko 240 grama, ovaj kontroler pruža optimalnu kombinaciju performansi i portabilnosti. Dimenzije od 165×119×62 mm (D׊×V) omogućavaju vam da ga lako držite i koristite tokom letenja. Sa radnom frekvencijom od 2.400-2.4835 GHz i predajnom snagom (EIRP) manjom od 26 dBm prema FCC standardu, ovaj kontroler zadovoljava visoke standarde za bezbednost i performanse prilikom upravljanja dronom.

kamera FPV drona Dji avata 2
Prikaz kamere FPV drona Avata 2

Dji Avata 2 - kamera za snimanje

DJI Avata 2 je opremljen naprednom kamerom koja pruža izuzetne mogućnosti snimanja. Sa senzorom slike veličine 1/1.3 inča i efektivnim pikselima od 12 MP, ovaj dron omogućava visoko kvalitetne fotografije i video zapise. Objektiv sa širokim vidnim poljem od 155° i ekvivalentnim formatom od 12 mm, uz otvor blende f/2.8 i fokus od 0.6 m do beskonačnosti, omogućava vam da uhvatite širok spektar scena sa izuzetnom jasnoćom i detaljima. ISO opseg od 100 do 25600, kako u automatskom tako i u manuelnom režimu, pruža vam kontrolu nad osvetljenjem i kvalitetom slike u različitim uslovima osvetljenja. Brzine zatvarača za video zapise od 1/8000 do 1/30 s i za fotografije od 1/8000 do 1/50 s omogućavaju vam da zabeležite trenutke sa visokom brzinom ili da kontrolišete ekspoziciju prema potrebi. Maksimalna veličina slike od 4000×2256 piksela (16∶9) i 4000×3000 piksela (4∶3), zajedno sa različitim režimima fotografisanja i video rezolucijama, pruža vam širok spektar opcija za kreiranje profesionalnih sadržaja. Podržani formati fotografija u JPEG-u i video zapisa u MP4 (H.264/H.265) uz maksimalni bit rate od 130 Mbps osiguravaju visokokvalitetne zapise. Takođe, podrška za različite načine boje, kao i stabilizacija slike putem tehnologija RockSteady 3.0+ i HorizonSteady, čine Dji Avata 2 kameru izuzetno moćnim alatom za snimanje bez obzira na uslove letenja.

Dji Avata 2 senzor za poboljšanje kvaliteta slike - dronovi.rs
Dji Avata 2 senzor za poboljšanje kvaliteta slike
dron baterija avata 2 - dronovi.rs
dji avata baterija drona - vreme leta oko 25min - dronovi.rs

Inteligentna baterija drona Avata

Dji Avata 2 koristi inteligentnu bateriju koja kombinuje visok kapacitet od 2150 mAh sa lakoćom i praktičnošću. Sa težinom od oko 145 grama, ova baterija pruža pouzdanu snagu za produženo vreme letenja. Standardni napon od 14.76 V i maksimalni napon punjenja od 17 V osiguravaju stabilno i efikasno punjenje baterije. Baterija je Li-ion tipa, sa energijom od 31.7 Wh pri 0.5C, što je čini idealnom za dugotrajne i pouzdane letove. Takođe, vreme punjenja je optimizovano za brzo vraćanje baterije u punu snagu – od 0 do 100% u otprilike 45 minuta sa Charging Hub-om (maksimalna snaga punjenja od 60W), ili u oko 88 minuta direktnim punjenjem drona (maksimalna snaga punjenja od 30W). Ovo omogućava brzo i efikasno korišćenje drona bez suvišnog čekanja na punjenje.

FPV dron od zabave do posla!

DJI Avata 2 donosi revolucionarnu kombinaciju zabave i poslovne koristi u svetu FPV sportova i video snimanja dronom. Sa svojom sposobnošću da se brzo kreće kroz objekte i pruža nezaboravne FPV vožnje, ovaj dron je omiljen među entuzijastima koji uživaju u ekstremnim iskustvima. Međutim, ključna uloga Dji Avata 2 drona ide korak dalje – on se pokazuje kao izvanredan alat za marketing i promociju. Video snimanje dronom postaje sve popularnije u svetu marketinga, a Dji Avata 2 pruža visokokvalitetne snimke koje mogu da se unovče kroz različite kanale. Posebno je efikasan u kreiranju modernih video formata poput Vertikalnog formata, koji su idealni za društvene mreže. Ova sposobnost monetizacije snimanja dronom iz vazduha postaje sve važnija, a Septembarski post o snimanju dronom – Od hobija do honorara donosi više informacija o tome kako iskoristiti potencijal Dji Avata 2 drona u poslovne svrhe.

U novim postovima u 2024. godini, detaljnije ćemo istražiti elektro motore drona DJI Avata kako bismo pružili sveobuhvatne informacije. Takođe, istaćićemo dostupnost ovog drona za kupovinu u srpskim web shopovima kako bi naši čitaoci imali jasniju sliku o mogućnostima nabavke ovog impresivnog uređaja.

dji avata 2 FPV novi dron iz porodice dji - web portal o dronovima dronovi.rs