XAG P40 dron za poljoprivredu - ponuda agro dronova u Srbiji - dronovi.rs

Održana prezentacija poljoprivrednih dronova u Somboru

U četvrtak, 15. marta 2024. godine, naselje Gradina u okolini Sombora bilo je domaćin značajne prezentacije poljoprivrednih dronova. Firma Livona iz Beograda, koja je vodeći zastupnik XAG poljoprivrednih dronova i opreme za iste, organizovala je ovaj događaj kako bi predstavila svoje najnovije modele poljoprivrednih dronova – XAG P40 i XAG P100.

XAG P100 pred poletanje - dronovi.rs
XAG P100 pred poletanje
livona d.o.o tim priloikom dopune poljoprivrednog drona na promociji u Somboru - dronovi.rs
Livona agro tim prezentacija

Prezentacija poljoprivrednog drona

Livonin stručni Agro tim demonstrirao je prednosti i funkcionalnosti ovih dronova kroz usmena predavanja i testne letove. Posetiocima su pružene detaljne tehničke karakteristike dronova, a mogli su prisustvovati i testnim letovima u obližnjem ataru. Tokom letova, dronovi su prikazali svoje mogućnosti prskanja ploda, kao i sofisticirani sistem za izbegavanje prepreka putem senzora i radara.

dron XAG P40 pre poletanja - dronovi.rs
XAG P40 pred poletanje
Dron P40 spreman za let

XAG dron cena!

Manifestaciji su prisustvovali vlasnici gazdinstava, predstavnici agro firmi i poljoprivrednici iz Srbije i okolnih zemalja. Zahvaljujući dobrom vremenu, testiranje dronova je trajalo oko 4 sata, tokom kojih su izvođeni različiti radni zadaci. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa dronovima dok su bili prizemljeni, postavljajući pitanja Livoninom timu. Najčešća pitanja su se odnosila na vreme zadržavanja drona u vazduhu, dometa drona, sigurnost letenja odnosno pravilnik o dronu, kao i cenu poljoprivrednih dronova.

XAG P40, sa naprednim paketom opreme, dostupan je po ceni od oko 24,000 evra, dok je veći XAG P100, sa širim radiusom i većim kapacitetom tereta, procenjen na oko 31,000 evra.

Pratite nas u narednim postovima iz kategorije Agro dron, gde ćemo detaljnije istražiti ove impresivne dronove.

XAG P100 prezentacija agro dronova u Somboru - dronovi.rs
Model drona XAG P-100