dron agro Parrot Sequoia Pix4D softer - dronovi.rs

Dron agro – Parrot Bluegrass – Mapiranje na dlanu

Dron agro Parrot Bluegrass je vrhunski dron razvijen posebno za poljoprivredne potrebe, sa moćnim karakteristikama i sofisticiranom tehnologijom koja omogućava precizno mapiranje terena i analizu zdravlja useva. Ovaj dron je neophodan alat za sve moderne poljoprivrednike koji teže efikasnosti, visokim prinosima i održivom razvoju.

dron Parrot Bluegrass - dronovi.rs
Dron agro - Parrot Bluegrass
Parrot Skycontroller 2 - dronovi.rs
Dron Parrot Skycontroller 2

Dron agro - Parrot Bluegrass u 9 tačaka

 1. Obim Pokrivenosti: Sa sposobnošću da pokrije do 30 hektara u jednom letu na visini od 70 metara, Parrot Bluegrass omogućava brzo i efikasno mapiranje velikih poljoprivrednih površina.

 2. Domet: Dron može da leti na udaljenost do 2 kilometra uz korišćenje Parrot Skycontroller 2, pružajući širok domet i pouzdano upravljanje u svim uslovima.

 3. Rezolucija kamere: Sa 14MP širokougaonom kamerom i sposobnošću snimanja Full HD videa, Parrot Bluegrass pruža visokokvalitetne vizuelne podatke koji su ključni za analizu terena i useva.

 4. Multispektralni senzor Parrot Sequoia: Parrot Bluegrass je opremljen sa multispektralnim senzorom Parrot Sequoia, koji omogućava automatsko mapiranje vidljivih i nevidljivih podataka o zdravlju useva. Ovaj senzor pruža detaljne informacije o zdravlju useva na osnovu spektralnih karakteristika, uključujući zelenu, crvenu, infracrvenu i blizinu infracrvenog spektra.

 5. NDVI mape: Parrot Bluegrass omogućava kreiranje NDVI mapa (Normalized Difference Vegetation Index), koje pružaju precizne informacije o zdravlju (ploda) useva. NDVI mape su korisne u identifikaciji problematičnih oblasti na polju, kao i u donošenju odluka o pravilnoj primeni đubriva, pesticida i vode.

 6. Pouzdana konstrukcija: Sa težinom od 1850g i dimenzijama od 50 x 44 x 12 cm, Parrot Bluegrass je kompaktan i lak za transport, sa mogućnošću uklanjanja propelera radi lakšeg prenosa.

 7. Autonomni letovi i podešavanja: Dron ima mogućnost automatskog planiranja leta putem Pix4D capture mobilne aplikacije, kao i vertikalno uzletanje i sletanje, što ga čini jednostavnim za upotrebu i prilagodljivim različitim poljoprivrednim operacijama.

 8. Wi-Fi i prenos podataka: Parrot Bluegrass je opremljen sa Wi-Fi AC-tipom i 2 bi-band antenama, omogućavajući brz i pouzdan prenos podataka u stvarnom vremenu.

 9. Visokokapacitetna baterija: Sa kapacitetom od 6700 mAh, baterija drži do 25 minuta leta, omogućavajući duže operacije bez potrebe za čestim punjenjem.

parrot Bluegrass u mapiranju njive - dronovi.rs
Parrot Bluegrass dron
bluegrass dron za poloprivredu - dronovi.rs
Parrot Bluegrass set

Specifikacije drona Parrot Bluegrass:

 • Obim pokrivenosti: Do 30 hektara u jednom letu
 • Domet: Do 2 kilometra sa Parrot Skycontroller 2
 • Rezolucija kamere: 14MP širokougaona kamera za fotografije i 1080p Full HD video snimci
 • Baterija: Kapacitet od 6700 mAh, do 25 minuta leta
 • Dimenzije: 50 x 44 x 12 cm
 • Težina: 1850g
 • Autonomni letovi: Automatsko planiranje leta putem Pix4Dcapture mobilne aplikacije
 • Vertikalno uzletanje i sletanje: Da
 • Wi-Fi i prenos podataka: Wi-Fi AC-tip, 2 bi-band antene
 • GPS i navigacija: Ugrađeni GPS i GLONASS, Inercijalni navigacioni sistem
 • Senzori: Ultrasound, optički protok vertikalne kamere, Altimetar
Normalized Difference Vegetation Index pix4d mapa dronovi.rs
Normalized Difference Vegetation Index Pix4D
Parrot Sequoia kamera za dron - dronovi.rs
Parrot Sequoia kamera

Specifikacije Parrot Sequoia Kamere:

 • Rezolucija: 16 MP za RGB kameru, 1.2 Mpx za 4 globalna shutter single-band kamere
 • Širokougaoni Ugao: HFOV: 63.9° za RGB kameru, 61.9° za single-band kamere
 • Spektralni Opseg: Green: 550nm +/- 40nm, Red: 660nm +/- 40nm, Red Edge: 735nm +/- 10nm, Near Infrared: 790nm +/- 40nm
 • Wi-Fi i Prenos Podataka: Wi-Fi AC-tip, 2 bi-band antene
 • Interni Skladišni Prostor: 64 GB
 • Dimenzije: 59x41x28mm za RGB kameru, 47×39.6×18.5mm za Sunshine Sensor
 • Težina: 72 g za RGB kameru, 35 g za Sunshine Sensor
dron agro Parrot Sequoia Pix4D softer - dronovi.rs (1)
Pix4D Agriculture

Dron agro Parrot Bluegrass i Parrot Sequoia kamera čine ovaj agro dron izuzetno korisnim alatima za poljoprivrednike, pružajući im visokokvalitetne vizuelne podatke i naprednu analizu zdravlja useva.

pix4d agriculture softer za dron - dronovi
Parrot Sequoia kamera za mapiranje u poloprivredi - dronovi.rs
Parrot Sequoia kamera
parrot Bluegrass u mapiranju njive - dronovi.rs
Parrot Bluegrass let iznad njive

Parrot Bluegrass predstavlja revolucionarni alat u modernoj poljoprivredi, pružajući poljoprivrednicima mogućnost preciznog mapiranja terena i analize zdravlja useva. Sa svojim naprednim karakteristikama, ovo je neizostavan alat za sve poljoprivrednike koji teže optimizaciji procesa i postizanju visokih prinosa. Uz Parrot Bluegrass, budućnost agro industrije je svetlija nego ikada pre

agro dron parrot u preletu njive - dronovi.rs

Pix4D Mapper

Pix4D Mapper je moćan softver  (www.pix4d.com) za mapiranje koji se koristi u različitim industrijama, uključujući poljoprivredu, građevinarstvo, geodeziju, urbanizam, arheologiju i mnoge druge. Ovaj sofisticirani alat omogućava korisnicima da kreiraju visokokvalitetne geografske mape, ortofoto snimke, digitalne elevacijske modele (DEM), kao i trodimenzionalne modele terena (DTM) na osnovu podataka prikupljenih dronovima, satelitima ili drugim izvorima.

U poljoprivredi, Pix4D Mapper se koristi za mapiranje useva, praćenje rasta, analizu zdravlja biljaka, identifikaciju problematičnih područja, kao i za planiranje i upravljanje poljoprivrednim aktivnostima. Međutim, ovaj softver može se koristiti i u urbanom planiranju za mapiranje gradskih prostora, u geodeziji za izradu preciznih topografskih karata, ili u građevinarstvu za nadgledanje napretka gradilišta i analizu terena.

Pix4D Mapper koristi napredne algoritme za obradu fotogrametrijskih podataka, kombinujući fotografije sa više izvora kako bi generisao precizne i detaljne mape. Osim toga, ovaj softver omogućava korisnicima da izvrše različite analize i merenja na mapama, kao što su volumetrija, ocena površine, prepoznavanje objekata i još mnogo toga.

Ukratko, Pix4D Mapper je višenamenski alat koji omogućava korisnicima da efikasno mapiraju i analiziraju različite terene i objekte u realnom svetu, pružajući im vredne informacije i uvide za donošenje odluka u različitim industrijama.