pirana 10 dron kamikaza dronovi.rs

Pirana 10: Novi igrač na bojištu

Ruska vojna industrija je nedavno predstavila svoju najnoviju kreaciju – dron Pirana 10, koji je munjevitom brzinom postao poznat po svojoj moći i efikasnosti na bojištu. Ovaj dron, konstruisan od strane Dizajnerskog biroa Simbirsk u ruskom gradu Uljanovsku, predstavlja jedan od najmodernijih FPV dronova trenutno dostupnih na tržištu.

Pirana 10 je svestran i moćan dron, težak oko 2kg, koji se ističe brzinom kretanja od čak 140km/h. Sa sposobnošću da nosi teret do 4,5kg ubojitog sredstva, ovaj dron predstavlja ozbiljnu pretnju na bojištu. Jedna od ključnih karakteristika je njegova niska uočljivost zbog male konstrukcije, što ga čini teškim za detekciju i uništavanje.

prikaz drona pirana 10 FPV izbliza dronovi.rs
Prednji pogled na Piranu 10 sa FPV kamerom
dron pirana 10 u letu sa granatom dronovi.rs
Ruski vojni dron Pirana 10

Pirana 10 prvi rezultati na frontu

Nedavno je Pirana 10 privukla pažnju javnosti kada je uspešno uništila Američki tenk Ambras M1 tokom akcije u Ukrajini. Njegova sposobnost da napada u niskom letu i izdržljivost u suočavanju sa ometačima dronova čine ga ključnim resursom za ruske vojne operacije.

Iako precizan radijus kretanja ovog drona nije javno objavljen, nagađa se da može dostići od 8 do maksimalnih 10 kilometara. Izrađen od kompozitnih vlakana i plastike sa prednjom FPV kamerom, Pirana 10 je deo nove generacije vojnih dronova koja obećava visoke performanse i efikasnost na bojištu.

Dron kamikaza - Pirana 10 ( Piranha )

Ruski vojni dron Pirana 10 je impresivan ne samo po svojoj brzini i težini ubojitog tereta, već i po svojoj preciznosti i sposobnosti delovanja na terenu. Upravljan kroz FPV kameru, ovaj dron nosi granatu direktno na sebi, što omogućava pilotu da kroz real-time prenos slike uoči cilj i brzo reaguje. Maksimalnom brzinom se zakucava u metu, pružajući precizan pogodak čak i kada je meta u pokretu. Njegova sposobnost menjanja smera i izbegavanja prepreka u poslednjim sekundama akcije, što je retko viđeno kod većih dronova, čini ga izuzetno efikasnim u vojnim operacijama. Prenos slike direktno na kacigi pilota dodatno poboljšava situacionu svest i omogućava brzo reagovanje, čime se povećava uspešnost i tačnost dejstava na terenu.

Brzina drona kao prednost

Zahvaljujući svojoj brzini, manevarskim sposobnostima i mogućnosti nošenja raznovrsnog tereta, dron Pirana 10 predstavlja značajan napredak u ruskoj vojnoj tehnologiji. Njegova efikasnost na terenu već je dokazana, a očekuje se da će igrati ključnu ulogu u budućim vojnim operacijama.

U prilogu možete videti neke od slika koje prikazuju izgled ovog moćnog vojnog drona Pirana 10. Za više informacija o ovoj temi, pratite naš blog i budite u toku sa najnovijim vestima iz kategorije vojni dronovi.

dron kamikaza pirana 10 u napadu na američki tenk M1 abrams - dronovi.rs
prikaz M1 tenka pre napada Pirane 10 - kamikaza dron
lancet 3 svo o ruskom dronu lancet 3 kamikaza
Lancet 3 Ruski vojni dron >>>
MQ 9 reaper vojni dron – ptica grabljivica
MQ9 Američki vojni dron >>>
tehnički prikaz drona shahed-136 - dronovi.rs
Shahed 136 Iranski vojni dron >>>
gavran 145 srpski vojni dron kamikaza
Gavran Srpski vojni dron >>>